Do sedaj imamo v programu naslednje proizvode blagovne znamke »VITASAN«: jabolčni krhlji (lupljeni in nelupljeni), jabolčni obročki, novost so jabolčne kocke, kot primeren dodatek jogurtu ali mleku za zdrav zajtrk ter jabolčni čips kot zanimiv in nizkokaloričen prigrizek brez maščob, za vse priložnosti.

Izdelki so pakirani v visoko-kvalitetnih triplex folijah z modernim dizajnom in zaščitno atmosfero, katera podaljša rok uporabnosti in ohranja kvaliteto.

Glede na potrebe, nudimo tudi pakiranje sveže očiščenih in poljubno narezanih jabolk v zaščitni atmosferi, katera podaljša rok uporabe do 16 dni. Ti izdelki so namenjeni za gostinstvo, hotelirstvo ter ostala podjetja za javno prehrano.


MIROVITA d.o.o.
Kasaze 95
3301 Petrovče


Telefon:    +386 (0)3 713 67 25
FAX:          +386 (0)3 713 67 24
E-mail:       info@mirovita.si


Jabolka se po predhodnem pranju in sortiranju olupijo in narežejo na poljubne oblike: krhlje, obročke, kocke, trakove itd.

Na inšpekcijskem traku se odstranijo kosi z morebitnimi manjšimi napakami.

Po opravljeni kvalitetni kontroli se potopijo v posodo z izbranim antioksidantom (vitamin C, citronska kislina, ali na željo stranke z žveplom). Jabolka potujejo naprej v tračno sušilnico. Moderna krmilna avtomatika omogoča natančno nastavitev pogojev sušenja, za vsak posamezen proizvod. Nastavljive so temperature, hitrosti trakov in cirkulacija zraka.

Ob tem velja omeniti, da je proces in čas sušenja optimalen, zato ni potrebno močnejše konzerviranje z antioksidanti, kar potrjujejo tudi opravljene analize.

Do pakiranja skladiščimo izdelke v primerno hlajenih in suhih prostorih. Pakiranje končnih paketov poteka na natančnem multihead tehtalnem dozatorju in se nadaljuje na avtomatskem pakirnem stroju, kateri oblikuje po želji, samostoječe pakete s poverjenimi robovi ali blazinice. Pakiranja potujejo naprej skozi detektor kovin, kateri izloči pakete z morebitno neustrezno vsebino. V nadaljevanju se na precizni kontrolni tehtnici izločijo še paketi, ki morebiti odstopajo od zadane mase.

Pakirani izdelki se zložijo v kartonaste škatle te pa se skladiščijo v primernem skladišču.

Poleg zgoraj omenjenih pakiranj so v našem proizvodnem programu tudi suhe jabolčne kocke in lističi, za potrebe pekarske in slaščičarske industrije, za izdelavo jabolčnih zavitkov, pit in ostalih pekarskih izdelkov.

 

Copyright © 2008 Mirovita. Matično podjetje Sadjarstvo Mirosan www.Mirosan.si